Refurbishment of Montague Burton Halls of Residence complete

The project that began in March 2016 to create larger accommodation blocks and a social space at Montague Burton was completed in Autumn 2018. 

The new accommodation layout offers a number of nine bedroom flats with a kitchen, dining room, lounge, three showers, and three toilets as well as a four bedroom flats with kitchen, dining room/lounge with a shower and toilet.

A key objective of the refurbishment at Montague Burton was to improve communal space across the entire site. By re-designing the layout of each flat, we were able to provide our residents with dedicated areas to come together, both socially and academically further enhancing their student experience. The project will culminate in the summer of 2019 with the construction of a social hub creating a centralised meeting space for all residents of Montague Burton.

The new social hub is in the centre of the of the complex and opens onto the barbeque area and has a table tennis table and gym equipment.

This refurbishment project will enhance the student experience with its improved social spaces.

You might also like…

School of Healthcare Refurbishment

The £1.6M investment to upgrade academic and teaching-led research space in the School of Healthcare has been completed. 

The dymanic programme included:

  • Expanding and relocating the PhD facilities;
  • Refurbishing current facilities;
  • Creating a vibrant research environment;
  • Developing a new central hub for the Student Education Service;
  • Expanding clinical facilities.

These new facilities will enable increased research activity and provide excellent student education and experience.

 

 

You might also like…

Priestley Centre is open

This autumn the new collaborative space for the Priestley International Centre for Climate opened. 

The exciting £7.5M project to develop the School of Earth and Environment and create the new Priestley Centre has now been completed.

This project involved transforming the former ground level car park into a new ground floor of the building as well as refurbishing the upper floors, thereby creating new multi–disciplinary meeting and teaching spaces for staff and PhD students.

You might also like…